μουσικο σχολιο
θεματα
| παιδεια | τυπος | νεα | οικονομια | αισθησεις | μνημη | οικολογια| moto | ναρκωτικα| χρησιμα |
 | κληρονομιαπροφητειες | ωροσκοπιο| προγνωση σεισμων |
σχολιο

 

οι αγνωστες, νεες σχολες

 <<<            βαθμολογια Β' & Γ' Λυκειου             σχολες υψηλης ζητησης             κατω οι βασεις


 Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΑΕΙ)
(4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Σκοπός του Τμήματος (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ξάνθη - Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά) είναι  να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη του Μηχανικού που αναφέρεται στη διαχείριση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, να παράγει τεχνικά στελέχη υψηλής στάθμης ικανά για τη διοίκηση, τον σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων, έργων και πολιτικών σε θέματα περιβάλλοντος κ.λπ. Οι σπουδές στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος δίνουν έμφαση σε θέματα όπως βιολογικοί καθαρισμοί αποβλήτων, συστήματα αποφυγής ρύπανσης στη βιομηχανία, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τρόποι διάθεσης απορριμμάτων και μετρήσεις και αντιμετώπιση της ρύπανσης στο νερό, τον αέρα και το έδαφος. Η φοίτηση διαρκεί 10 εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα αλλά και ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση.

 Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΑΕΙ)
(κοινό στο 4ο και το 5ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Το Τμήμα (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αγρίνιο) έχει ως σκοπό τη συστηματική μελέτη της επιστήμης του περιβάλλοντος, της διαχείρισης χρήσεων γης και της αξιοποίησης φυσικών πόρων, την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, να κατανοούν και να ασχολούνται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαχείριση χρήσεων γης, με στόχο την ορθολογική αντιμετώπιση μεθόδων σχεδιασμού και χρήσεων φυσικών πόρων, την ανάπτυξη συστημάτων αειφόρου διαχείρισης, την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και την αξιολόγηση και διαχείριση γης σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η φοίτηση διαρκεί 10 εξάμηνα.  Οι πτυχιούχοι είναι δυνατόν να απασχοληθούν σε όλους εκείνους τους τομείς - τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα­ που αφορούν την εκπαίδευση, τη διαχείριση, τον σχεδιασμό, την κατασκευή έργων καθώς και τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής (ΑΕΙ)
(5ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Οι σπουδές στο Τμήμα (Πανεπιστήμιο Πειραιά) πέρα από την εκτενή έμφαση σε Οικονομική Ανάλυση, Ποσοτικές Μεθόδους και Κοινωνικές Επιστήμες, παρέχουν τις βασικές γνώσεις σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, των πιστωτικών ιδρυμάτων, των χρηματαγορών και των κεφαλαιαγορών, καθώς επίσης και σχετικά με το βασικό οικονομικό και νομικό πλαίσιο της χρηματοοικονομικής οργάνωσης. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα, σε Τράπεζες,
 Χρηματιστήρια. Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση. Στον ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα.

 Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (ΑΕΙ)
 (5ο Επιστημονικό Πεδίο)
Σκοπός του Τμήματος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας) είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι με τις γνώσεις τους μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό να προβούν στην καλύτερη χρήση των πόρων που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: σε δημόσιες επιχειρήσεις και
 οργανισμούς. Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση. Στον ιδιωτικό τομέα ως διοικητικά στελέχη, σύμβουλοι, ερευνητές σε οικονομικές μονάδες ή επιχειρήσεις. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δική τους επιχείρηση.

 Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΑΕΙ)
 (5ο Επιστημονικό Πεδίο)
Σκοπός του Τμήματος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) είναι η προαγωγή και η μετάδοση της γνώσης στο επιστημονικό πεδίο των διεθνών και ευρωπαϊκών οικονομικών σχέσεων για την κατάρτιση στελεχών που να καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες της χώρας μας στον τομέα των εξωτερικών οικονομικών σχέσεων. Τα μαθήματα του προγράμματος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, που εκτείνεται τόσο στο πεδίο της οικονομικής επιστήμης όσο και σε πεδία άλλων συγγενών κοινωνικών επιστημών. Η διάρθρωση του προγράμματος σκοπεύει στην επιστημονική κατάρτιση οικονομολόγων με εκπαίδευση ευρύτερη εκείνης που παρέχει η οικονομική επιστήμη, στις περιοχές των διεθνών οικονομικών, πολιτικών και νομικών σχέσεων. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα.Οι πτυχιούχοι των Τμημάτων αυτών μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα σε υπηρεσίες και οργανισμούς που ασχολούνται με διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις της χώρας. Σε ερευνητικά κέντρα, σε τράπεζες. Σε επιχειρήσεις και ειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς. Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση, ως στελέχη, σύμβουλοι ή ερευνητές σε οικονομικές μονάδες και επιχειρήσεις.

 Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών (ΑΕΙ)
(5ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Το Τμήμα (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη) περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα: Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά, Πολιτική Επιστήμη, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, Συγκριτικούς Κοινωνικούς Θεσμούς, Θεσμούς των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των Διεθνών Οργανισμών. Ο  σκοπός του Ακαδημαϊκού Προγράμματος του Τμήματος είναι διπλός. Αφενός να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στο σύγχρονο περιβάλλον των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων και αφετέρου να τους προσανατολίσει για εύρεση εργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής, Διπλωματίας, Άμυνας, και στις υπηρεσίες και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν επίσης να αναζητήσουν εργασία σε Διεθνείς Οικονομικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Οργανισμούς, στον Ιδιωτικό Τομέα, στην Έρευνα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε οργανισμούς και υπηρεσίες Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης καθώς επίσης και σε άλλους δημόσιους φορείς και οργανισμούς που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης.

  Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (ΑΕΙ)
 (5ο Επιστημονικό Πεδίο)
Το Τμήμα (Πανεπιστήμιο Θράκης, Κομοτηνή) έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και ανάπτυξη της οικονομικής επιστήμης με προσανατολισμό τη μελέτη, διδασκαλία και έρευνα των διεθνών οικονομικών σχέσεων, ιδιαίτερα δε των οικονομικών της Ευρώπης, των Βαλκανικών και των παρευξείνιων χωρών και της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Οι πτυχιούχοι απασχολούνται σε τομείς της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα δε σ' αυτούς που αναπτύσσονται οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις προαναφερόμενες χώρες.

 Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης (ΑΕΙ)
(5ο Επιστημονικό Πεδίο)
Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος (Πανεπιστήμιο Πειραιά), πέρα από τα απαραίτητα μαθήματα
 υποδομής και τα μαθήματα γενικού ενδιαφέροντος, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων από την περιοχή της Στατιστικής - Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης - και την περιοχή της Ασφαλιστικής Επιστήμης και των εφαρμογών της. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα.
 Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα, σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, τράπεζες, στη Στατιστική Υπηρεσία ως αναλυτές στατιστικών στοιχείων, αναλυτές επενδύσεων, στελέχη διοίκησης. Στον ιδιωτικό τομέα σε ασφαλιστικές εταιρείες ή σε άλλες επιχειρήσεις και οικονομικές μονάδες ως ανώτεροι υπάλληλοι, ερευνητές, οικονομικοί σύμβουλοι, εκτιμητές κινδύνου. Ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση.

 Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ)
 (1ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Λειτουργούν Τμήματα: στο ΤΕΙ Αθήνας, στο ΤΕΙ Πάτρας, στο ΤΕΙ Ηρακλείου.
 Το περιεχόμενο σπουδών παρέχει θεωρητική και εφαρμοσμένη γνώση για την πρόληψη και  θεραπεία κοινωνικών προβλημάτων, εφαρμοσμένη κοινωνική έρευνα, σχεδιασμό, ανάπτυξη, αξιολόγηση προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής. Στα πρώτα εξάμηνα σπουδών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μαθήματα γενικής υποδομής κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Ψυχιατρική, Δημογραφία, Φιλοσοφία, Πολιτικές Θεωρίες κ.ά.). Παράλληλα διδάσκονται μαθήματα όπως Κοινωνική Πρόνοια, Κοινωνική Πολιτική, Ειδική Αγωγή, Κοινοτική Ψυχική Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά. Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν ως κοινωνικοί λειτουργοί.

Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονικής Τοπίου (ΤΕΙ)
 (κοινό στο 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο)

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Ηπείρου, Άρτα) καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της  εφαρμογής των γεωτεχνικών, βιολογικών και τεχνικών επιστημών στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων Αρχιτεκτονικής Τοπίου καθώς και στην παραγωγή και εμπορία ανθοκομικών προϊόντων και γεωργικών εφοδίων που σχετίζονται με την Ανθοκομία. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι πτυχιούχοι του Τμήματος αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, καθώς και εμπειρίες εφαρμογής τους, για να μπορούν να απασχολούνται ως Τεχνολόγοι Γεωπόνοι - Αρχιτέκτονες Τοπίου σε όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος.

 Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (ΤΕΙ)
 (κοινό στο 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Λειτουργούν Τμήματα: στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, στο ΤΕΙ Καλαμάτας και στο ΤΕΙ Ηρακλείου. Το Τμήμα εκπαιδεύει τους σπουδαστές στις σύγχρονες τεχνικές παραγωγής ανθοκομικών προϊόντων σε θερμοκήπια και σε υπαίθριες καλλιέργειες. Έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη και ειδικότερα στην καλλιέργεια λαχανοκομικών και ανθοκομικών ειδών στο θερμοκήπιο και στην ύπαιθρο. Οι πτυχιούχοι της Σχολής εργάζονται στην παραγωγή, τη διακίνηση γεωργικών εφοδίων και την υποστήριξη καλλιεργητών, σε δημόσιες υπηρεσίες και ερευνητικούς φορείς. Μπορούν να εργαστούν στο Υπουργείο Γεωργίας, την Αγροτική Τράπεζα, σε Επιχειρήσεις Εγκατάστασης Θερμοκηπίων, σε Βιομηχανίες Παραγωγής Γεωργικών και Ανθοκομικών Προϊόντων ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

 Βιολογικής Γεωργίας (ΤΕΙ)
 (κοινό στο 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Αντικείμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Ηπείρου, Αργοστόλι) είναι η εκπαίδευση τεχνολόγων
 γεωπόνων εξειδικευμένων στη Βιολογική Γεωργία. Ο πρώτος στόχος είναι η παραγωγή φυτικών και
 ζωικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, κυρίως με την έννοια ότι θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από τοξικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων, ορμονών και λοιπών αγροχημικών.
 Ο δεύτερος στόχος που επιδιώκεται μέσω της Βιολογικής Γεωργίας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, η οποία αφορά τη διατήρηση της φυσικής, χημικής και βιολογικής ακεραιότητας της φύσης καθώς επίσης και τη διαχείριση των περιορισμένων φυσικών πόρων με τρόπο ώστε η ανθρωπότητα να μην οδηγηθεί στην εξάντλησή τους. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα σε υπηρεσίες, τράπεζες, Υπουργεία Γεωργίας - Ανάπτυξης, σε συνεταιρισμούς, εταιρείες και βιομηχανίες τροφίμων, ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δικές τους καλλιέργειες.

 Εργοθεραπείας (ΤΕΙ)
 (3ο Επιστημονικό Πεδίο)

 Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Αθήνας) καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της μελέτης των ανθρωπίνων λειτουργικών ενασχολήσεων (αυτοσυντήρησης, παραγωγικότητας, ελεύθερου χρόνου), τον εντοπισμό των δυσλειτουργικών στοιχείων και την εξειδικευμένη εργοθεραπευτική παρέμβαση, με σκοπό την επιτυχή ανάληψη λειτουργικών ρόλων ζωής. Στα μαθήματα γενικής υποδομής του Τμήματος περιλαμβάνονται: Ανατομία, βασικά στοιχεία Φυσιολογίας και Νευροφυσιολογίας, Εισαγωγή στην Ψυχολογία, Νοσολογία, Νευρολογία, Παιδιατρική, Ορθοπεδική, Στατιστική, σε έκταση και βάθος κατάλληλου επιπέδου για την κατανόηση της ανθρώπινης λειτουργίας και λειτουργικότητας. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν ναεργαστούν: σε νοσοκομεία, ορθοπεδικές κλινικές, σε κέντρα ψυχικής υγιεινής, αποκατάστασης  αναπήρων,. σε σχολεία και ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.

 Διατροφής και Διαιτολογίας (ΤΕΙ)
 (3ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος (ΤΕΙ Ηρακλείου, Σητεία) αφορά θέματα όπως τη διατροφή του ανθρώπου, την πρόληψη, τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας με τη σωστή διατροφή, την αξιολόγηση και εφαρμογή της παγκοσμίως αναγνωρισμένης κρητικής δίαιτας και την εφαρμογή της στον χώρο του τουρισμού και την εκτίμηση της ποιότητας των βιολογικών προϊόντων μαζί με τις επιδράσεις τους στην υγεία των καταναλωτών τους.Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν στους ακόλουθους εργασιακούς χώρους: στα νοσοκομεία ως υπεύθυνοι του διαιτολογίου των ασθενών, σε επιστημονικά ερευνητικά κέντρα, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διδάσκοντας μαθήματα σχετικά με τη διατροφή και την πρόληψη.
 Επίσης σε μονάδες μαζικής παραγωγής τροφίμων (Catering) κ.λπ.

Δημόσιας Υγιεινής (ΤΕΙ)
(3ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Σκοπός του Τμήματος (ΤΕΙ Αθήνας) είναι οι σπουδαστές να εκπαιδεύονται στον έλεγχο των παραγόντων που βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου και στη μεθοδολογία προστασίας και παραγωγή της περιβαλλοντικής, δημόσιας και κοινωνικής υγείας. Οι σπουδές στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής του ΤΕΙ Αθήνας καλύπτουν τις εφαρμογές της Υγιεινής και ως επιστήμης και ως τεχνολογίας σε όλους τους τομείς που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα την ανθρώπινη υγεία και ευημερία. Οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα απασχόλησης είτε ως στελέχη υπηρεσιών είτε ως αυτοαπασχολούμενοι στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες: Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπηρεσίες προστασίας περιβάλλοντος, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ύδρευση, αποχέτευση, αποκομιδή απορριμμάτων, κοιμητήρια) κ.λπ

 Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Αντικείμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Αθήνας) αποτελούν τα θεωρητικά και εφαρμοσμένα τεχνολογικά γνωστικά αντικείμενα που συνθέτουν τον διεπιστημονικό κλάδο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Ο κλάδος αυτός αφορά οποιαδήποτε εφαρμογή της τεχνολογίας για την παροχή υπηρεσιών υγείας, από το επίπεδο της βασικής έρευνας στην Ιατρική και την Βιολογία έως και την κλινική πρακτική.
  Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και
 Κοινωνικής Ασφάλισης, σε επιχειρήσεις και εργαστήρια εισαγωγής και συντήρησης ιατρικών οργάνων, ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση.

 Ενεργειακής Τεχνικής (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Αντικείμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Αθήνας) αποτελούν οι θεωρητικές και τεχνολογικές γνώσεις που αφορούν τον σχεδιασμό, την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και εποπτεία τόσο του μηχανολογικού όσο και του ηλεκτρολογικού μέρους των συστημάτων μετατροπής της θερμικής σε μηχανική ενέργεια, και των συστημάτων παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα στα σχετικά Υπουργεία, Οργανισμούς, στον ιδιωτικό τομέα σε εργοληπτικές εταιρείες συντήρησης και  κατασκευής ηλεκτρικών δικτύων κ.λ.π.

 Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
   Σκοπός του Τμήματος (ΤΕΙ Αθήνας) είναι η εκπαίδευση στελεχών ικανών πάνω σε θέματα: επεξεργασίας των σταφυλιών και των άλλων πρώτων υλών γεωργικής προέλευσης, που μπορούν να υποστούν αλκοολική  ζύμωση, καθώς και των προϊόντων απόσταξης των ζυμώσεων αυτών για την παραγωγή ποτών. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα σε Ινστιτούτα Οίνου και Αμπέλου, σε οινοποιητικές, ποτοποιητικές και συναφείς βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Σκοπός του Τμήματος (ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) είναι η εκπαίδευση στελεχών ικανών
  πάνω σε θέματα: επεξεργασίας, ανάλυσης, ποιοτικού ελέγχου και μηχανικής τροφίμων, τυποποίησης, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης τροφίμων, προδιαγραφών και νομοθεσίας τροφίμων, μελέτης και σχεδιασμού βιοτεχνιών και βιομηχανιών τροφίμων, καθώς και εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου τροφίμων.
 Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα σε υπηρεσίες και
 οργανισμούς που έχουν αντικείμενο τα τρόφιμα, σε βιομηχανίες τροφίμων, σε αποθήκες συντήρησης μαζικής διακίνησης και κατανάλωσης τροφίμων, στην εμπορία και διακίνηση υλών απαραίτητων στην παραγωγή και τυποποίηση τροφίμων κ.λ.π.

Βιομηχανικού Σχεδιασμού (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Βασικός στόχος του Τμήματος (ΤΕΙ Κοζάνης) είναι η αντιμετώπιση της Μηχανικής σαν επιστήμης μέσα από την πληροφορική. Το περιεχόμενο σπουδών καλύπτει τις περιοχές σχεδιασμού βιομηχανικών προϊόντων, ανάλυσης της αγοράς και προώθησης προϊόντων τεχνογνωσίας - τεχνολογίας στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: σε βιομηχανικές μονάδες, βιοτεχνίες και επιχειρήσεις, ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση.

 Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Κοζάνης) καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο των εφαρμοσμένων γεωεπιστημών (γεωλογίας, κοιτασματολογίας, γεωφυσικής, γεωχημείας κ.λπ.), της μεταλλευτικής (εκμετάλλευση ορυχείων - λατομείων, εμπλουτισμός μεταλλευμάτων), της γεωτεχνικής μηχανικής (εδαφομηχανική - βραχομηχανική, γεωτεχνικά έργα, με έμφαση στην κατασκευή και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κ.λπ.), της διαχείρισης περιβάλλοντος (αποκατάσταση, διαχείριση αποβλήτων κ.λπ.), του βιομηχανικού μάνατζμεντ (επιχειρησιακή έρευνα, συστήματα ελέγχου ολικής ποιότητας, διοίκηση έργων, κ.λπ.).
 Οι απόφοιτοι απασχολούνται σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις, ορυχεία, λατομεία σε εταιρείες γεωτεχνικών έργων και σε έργα διαχείρισης και προστασίας περιβάλλοντος.

 Πολιτικών Έργων Υποδομής (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Λειτουργούν Τμήματα: στο ΤΕΙ Αθηνών, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΙ Λάρισας και στο ΤΕΙ Πάτρας. Το Τμήμα έχει σκοπό να διδάξει τις γνώσεις και τις τεχνικές, ώστε οι σπουδαστές του να  αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα με αντικείμενο είτε Έργα Πολιτικού Μηχανικού είτε Έργα Τεχνικής Υποδομής. Τα περισσότερα μαθήματα περιστρέφονται γύρω από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διοίκηση μεγάλων τεχνικών έργων Πολιτικού Μηχανικού.
 Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν: στον δημόσιο τομέα σε υπηρεσίες των Υπουργείων Συγκοινωνιών, Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ, σε ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με μελέτη και κατασκευή συγκοινωνιακών & υδραυλικών έργων, ως εργολάβοι δημοσίων έργων 5 χρόνια μετά τη λήψη του πτυχίου τους.

 Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (ΤΕΙ)
(4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Το αντικείμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Ηρακλείου, Ρέθυμνο) είναι η εφαρμογή της σύγχρονης  ηλεκτρονικής τεχνολογίας στη σύνθεση, παραγωγή και διαχείριση του μουσικού ήχου, καθώς και η
 τεχνολογία των μουσικών οργάνων και των χώρων παραγωγής της μουσικής.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν: στον τομέα της τεχνολογίας μουσικών οργάνων,
 στους χώρους παραγωγής και χρήσης της μουσικής, σε studio ηχογράφησης, σε μουσικούς οίκους,
 σε ΜΜΕ, τηλεόραση, θέατρο, συναυλίες κ.λπ.

Τεχνολογίας Συστημάτων Διαχείρισης Φυσικών Πόρων (ΤΕΙ)
(4ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος (ΤΕΙ Ηρακλείου, Χανιά) καλύπτει, σε πρώτη φάση, την εφαρμογή της Επιστήμης και της Πληροφορικής σε τομείς που σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη των συστημάτων διαχείρισης των ήπιων μορφών ενέργειας, του Περιβάλλοντος, των Υδάτινων Πόρων και του Αγροτικού Περιβάλλοντος.Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν, να μεταποιούν, να ελέγχουν, να επισκευάζουν τα τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση των Φυσικών Πόρων και θα είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες μελετητές - κατασκευαστές - συντηρητές των συστημάτων αυτών ή ως εξειδικευμένοι τεχνολόγοι μηχανικοί σε Οργανισμούς, Επιχειρήσεις του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, σε Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε Περιβαλλοντικούς Φορείς και στις Οικολογικές και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.

 Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Το Τμήμα (ΤΕΙ Κοζάνης) αποτελεί το πρώτο και μοναδικό Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην  Ελλάδα που παρέχει περιβαλλοντικές σπουδές σε τεχνολογικό επίπεδο, φιλοδοξώντας να καλύψει το κενό σε τεχνικά στελέχη που θα εφαρμόζουν στην πράξη τη σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία και θα λειτουργούν τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις διαχείρισης των διαφόρων ρύπων, υλοποιώντας έτσι τις εκάστοτε μελέτες και τον γενικότερο σχεδιασμό για την προστασία του περιβάλλοντος.Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της μελέτης, ανάπτυξης, εφαρμογής και εξέλιξης μεθοδολογιών, μηχανισμών, συστημάτων και εγκαταστάσεων εκτίμησης, αντιμετώπισης και διαχείρισης ρύπων κάθε μορφής, που παράγονται από κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα.

 Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας (ΤΕΙ)
(4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Το αντικείμενο σπουδών του Τμήματος (ΤΕΙ Σέρρων) καλύπτει τη γνωστική περιοχή της οργάνωσης
 και διαχείρισης του χώρου και συγκεκριμένα τη δημιουργία και ενημέρωση του κατάλληλου
 υπόβαθρου με χρήση τοπογραφικών και φωτογραμμετρικών οργάνων και μεθόδων, με στόχο την αξιοποίησή του σε μελέτες οδοποιίας, υδραυλικής, πολεοδομίας, χωροταξίας, κτηματολογίου, γεωργικής ανάπτυξης, με χρήση σύγχρονων μεθόδων της επιστήμης και αρωγό την πληροφορική.
Ο πτυχιούχος του Τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας απασχολείται σε: Χωροταξικές και ρυθμιστικές μελέτες, Πολεοδομικές και ρυμοτομικές μελέτες, Χαρτογραφική υποδομή και θεματικούς χάρτες, Συγκοινωνιακές μελέτες, κ.λπ.

Πολιτικών Δομικών Έργων (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Λειτουργούν Τμήματα: στο ΤΕΙ Πειραιά, στο ΤΕΙ Ηρακλείου και στο ΤΕΙ Σερρών. Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος καλύπτει γνωστική περιοχή μέρους της επιστήμης του πολιτικού μηχανικού και ειδικότερα την περιοχή που αναφέρεται στην τεχνολογία των δομικών υλικών, την αισθητική της εφαρμογής στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της κατασκευής και στον προϋπολογισμό της. Συγκεκριμένα, οι σπουδές στο Τμήμα δομικών έργων περιλαμβάνουν γενικά γνώσεις που αναφέρονται στον σχεδιασμό, κατασκευή, επίβλεψη, λειτουργία, επισκευή και συντήρηση των δομικών έργων.

 Διαχείρισης Πληροφοριών (ΤΕΙ)
(5ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Σκοπός του Τμήματος (ΤΕΙ Καβάλας) είναι η εκπαίδευση ικανών στελεχών για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς σε εξειδικευμένο προσωπικό που θα έχει την επιστημονική κατάρτιση, τις δυνατότητες και ικανότητες να παράγει, να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί επιχειρηματικά τα προϊόντα των πληροφοριών.
 Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος αναφέρεται σε τεχνικά, οικονομικά και νομικά προβλήματα, τα οποία προκύπτουν κατά τη δικτύωση των δομών και τη ροή πληροφοριών. Οι Διαχειριστές Πληροφοριών διαμορφώνουν τον «κόσμο» των πληροφοριών τόσο από οικονομική όσο και από τεχνολογική άποψη, είναι αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν το αντικείμενο λειτουργικών Διευθύνσεων ή διοικούν εξειδικευμένες στο αντικείμενο επιχειρήσεις όπως π.χ.  «μεσιτείας πληροφοριών». Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του Τμήματος ονομάζονται «Πτυχιούχοι Διαχείρισης Πληροφοριών» και απασχολούνται ως υπεύθυνοι οικονομικής αξιοποίησης και διαχείρισης της πληροφορίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα.

Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης (ΤΕΙ)
 (5ο Επιστημονικό Πεδίο)
Σκοπός του Τμήματος (ΤΕΙ Ηπείρου, Άρτα) είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στελεχών που θα ασχοληθούν στα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά συστήματα και δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε εφαρμογές στη γεωργία, την ιατρική, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την οικονομία, τη δημοσιογραφία.
Βασικός στόχος είναι η προετοιμασία στελεχών τα οποία θα επιδίδονται στην Πληροφορική, στο Μanagment και τις Επικοινωνίες. Ειδικότερα οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν: ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ως υπάλληλοι στα σχετικά Υπουργεία, Οργανισμούς, ως καθηγητές στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση και στον ιδιωτικό τομέα.

 Ελεγκτικών και Ασφαλιστικών Εργασιών (ΤΕΙ)
 (5ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Λειτουργούν Τμήματα: στο ΤΕΙ Ηπείρου (Πρέβεζα) και στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
 Στη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές διδάσκονται τα εξής γνωστικά αντικείμενα: Οικονομία, Μάνατζμεντ, Λογιστική, Μαθηματικά, Δίκαιο, Πληροφορική, Ασφαλιστικά, Φορολογία, Μάρκετινγκ, Στατιστική, Ελεγκτική, Χρηματοοικονομική, Διοίκηση και Πολιτική.
Ειδικότερα οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχολούνται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε τμήματα
ελέγχου διαχείρισης οικονομικών οργανισμών, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε ασφαλιστικές εταιρείες.

 Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΤΕΙ)
   (5ο Επιστημονικό Πεδίο)
 Το Τμήμα (ΤΕΙ Κοζάνης, Καστοριά) καλύπτει τα γνωστικά αντικείμενα των δημοσίων σχέσεων, της επικοινωνιακής πολιτικής (ΜΜΕ και σχέση της επιχείρησης με την κοινωνία) και πολιτικής επικοινωνίας (marketing planning). Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιακής Πολιτικής καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο των Επιστημών Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιών με εξειδίκευση εφαρμογής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
 Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν: σε επιχειρήσεις που έχουν τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, δηλαδή
 επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης και Αναψυχής, σε εξαγωγικές μονάδες, σε επιχειρήσεις εμπορίου και μεταφορών, σε επιχειρήσεις υλοποίησης κοινοτικών δράσεων, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε διεθνείς ευρωπαϊκούς οργανισμούς

 Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών (ΤΕΙ)
 (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών λειτουργεί με έδρα τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.
 Είναι το νεώτερο τμήμα του Ιδρύματος. Έχει ως αποστολή να προάγει, με την έρευνα και τη διδασκαλία, την ανάπτυξη και μετάδοση της γνώσης στην τεχνολογία και την επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο του κλάδου της τεχνολογίας αλιείας και υδατοκαλλιεργειών. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος ασχολούνται, είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της Τεχνολογίας, πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Αλιείας και της διαδικασίας παραγωγής
 αλιευτικών προϊόντων, γλυκών, υφάλμυρων και θαλάσσιων υδάτων. Επίσης, ασχολούνται με τη μελέτη και την ίδρυση μονάδων εκτροφής αλιευμάτων, γεννητικών σταθμών αλιευμάτων, με την οργάνωση και λειτουργία αλιευτικών αγορών, αλιευτικών εγκαταστάσεων, αλιευτικών σκαφών και εργαλείων.  <<<
 

 <<<            βαθμολογια Β' & Γ' Λυκειου             σχολες υψηλης ζητησης             κατω οι βασεις


 
 
πηγες